söndag 3 november 2013

OHIS möter Oral History British Library och Oral History Society


OHIS, i form av styrgruppens Annika Olsson, hade förmånen att få göra studiebesök hos Oral History sektionen på British Library (http://www.bl.uk/oralhistory), här representerade av Robert Perks, Emily Hewitt och Haley Moyse. Bland annat berättade de om sina olika pågående OH-projekt och sina OH-utbildningar, ett samarrangemang mellan OH på British Library och Oral History Society,som det finns ett stort intresse för bland både professionella och allmänhet.
 
 Rob Perks, som är huvudansvarig curator för OH på BL och National Life Stories men också secretary i OHS (http://www.ohs.org.uk/index.php) delade också med sig av sin kunskap och erfarenhet kring att  organisera oral history. Det är värdefullt för OHIS! Dessutom berättande han att nya nationella OH-organisationer/nätverk bildades för något år sedan både i Grekland och i Irland - OHIS är med andra ord del av en ny internationell rörelse!
 
Mer information om vad vi talade om kommer när vi ses på workshopen på Södertörns högskola nu på fredag 8/11!
Annika Olsson (tack till Helge Ax:son Johnsons stiftelse som genom stipendium såg till att mötet mellan OHIS och OHS kunde ske)